فلاشینگ

فلاشینگ نما ساختمان یا قرنیز بارون گیر پشت بام چیست ؟

فلاشینگ یا قرنیز ابزاری فلزی است که در دور پنجره ها و یا دور سقف های شیروانی، به جهت جلوگیری از ورود عوامل خارجی مانند باران استفاده می شود . کاربرد دیگر آن نیز برای زیبایی نمای ساختمان است. 

به مرور زمان و به دلیل فرسایش، نور خورشید و رطوبت، نمای بیرونی ساختمان‌ها دچار کهنگی شده که در نتیجه می‌تواند موجب ورود گرد و خاک و آب به داخل ساختمان شود؛ معمولا هزینه بازسازی و تعمیر زیاد است و در این مدت نیز ساختمان قیافه زشتی به خود می‌گیرد. برای کم کردن اثرات مخرب نور خورشید و باران، می‌توان از فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام استفاده کرد.

فلاشینگ یا قرنیز انواع متنوعی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. اگر قصد نصب فلاشینگ روی نمای بیرونی ساختمان و یا دیوارتان را دارید، با ما تا انتها همراه باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و مشخصات محصول از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان تولیدی سازه صتعت در تماس باشید.

فلاشینگ

انواع مدل‌های فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام

به طور کلی فلاشینگ و قرنیز را می‌توان برای دیوارهای بیرونی ساختمان جهت جلوگیری از ورود آب به داخل پنجره‌ها، دیوارها و به عنوان نما استفاده کرد. فلاشینگ و قرنیز به لحاظ شکل و محل مورد استفاده اشکال گوناگونی دارند که در ادامه آن‌ها را به تفکیک نام می‌بریم.

فلاشینگ مدل U

برای اینکه بتوان محل درز و اتصال ساندویچ پنل‌ها را پوشاند، از فلاشینگ مدل U استفاده می‌شود که به دلیل استحکام زیاد، یکی از پرطرفدارترین انواع فلاشینگ است. از این فلاشینگ می‌توان برای آهن کشی، حتی برای دیواره‌های کوتاه نیز استفاده کرد.

فلاشینگ پنجره

این محصول در لبه بالایی پنجره برای آب ‌بندی استفاده‌ می‌شود. فلاشینگ پنجره با ایجاد لبه فلزی در قسمت بالایی، علاوه بر اینکه نمای قشنگ‌تر به ظاهر آن می‌دهد، نمی‌گذارد برف و قطرات باران به شیشه برخورد کنند.

فلاشینگ نبشی

این فلاشینگ به صورت L شکل و در دو مدل درونی و بیرونی طراحی شده است. این مدل فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام، مناسب پوشاندن قسمت‌هایی از دیوار است که به هم چسبیده‌اند؛ یعنی برای پوشاندن محل تلاقی دیوار با دیوارهای دیگر یا با سقف، می‌توان از این فلاشینگ استفاده می‌کنند.

فلاشینگ سه پله

یکی از عوامل تخریب‌کننده ساندویچ پانل‌، آب و نور خورشید است؛ فلاشینگ سه پله یا Z شکل، به دلیل فرم پلکانی‌ای که دارد، نمی‌گذارد آب و نور خورشید به پانل‌ها نفوذ ‌کند و از پوسیدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

فلاشینگ تاج

مدل تاج یا مدل تیزه، به دلیل فرم تاج مانندی که دارد، آن را برای موج ساندویچ پانل‌ها و سقف‌هایی که دو شیب دارند، استفاده می‌شود. این مدل به دلیل اینکه حالت خمیدگی دارد، می‌توان از آن برای اتصال دو سقف به یکدیگر نیز استفاده کرد. این مدل، به دلیل سه بخشی بودن اجزای تشکیل دهنده آن، که شامل فوم درزگیر، رویه و فلاشینگ زیره است، عمل درزگیری بهتر انجام می‌دهد؛ چون سقف زیر آن قرار گرفته و کاملا پوشیده می‌شود. همچنین  اینگونه فلاشینگ، ساندویچ پانل‌ها را به خوبی پوشش می‌دهد.

فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام معمولا در رنگ‌ها و قطرهای متفاوتی به بازار عرضه می‌شود و مشتریان تا حد زیادی حق انتخاب دارند. فلاشینگ در رنگ‌های نارنجی، سفید، قرمز، آبی و غیره و با ضخامت حداقل 0.4 میلیمتر به بازار عرضه می‌شود. از لحاظی طولی نیز اندازه فلاشینگ معمولا بین 2 تا 6 متر است و با توجه به نیاز مشتری می‌توان آن را برش داد.

جنسی که برای تولید فلاشینگ از آن استفاده می‌شود، ورق گالوانیزه رنگی، ورق سیاه، ورق روغنی و ورق‌های دیگری است که البته جنس آن تاثیر زیادی در تعیین قیمت آن دارد.

مزایا استفاده از فلاشینگ در ساختمان

فلاشینگ و قرنیز به طور کلی، ورقه‌هایی هستند که درز ساندویچ پانل را می‌پوشانند؛ اما کاربردشان به همین جا ختم نمی‌شود و مزایای مختلفی دارند که در ادامه آن‌ها را نام می‌بریم.

  • از فلاشینگ می‌توان برای پوشاندن ساندویچ پانل سقف و قرنیز پنجره استفاده کرد.
  • فلاشینگ‌ نمی‌گذارد روی دیوار و محل تلاقی دیوارها با یکدیگر و سقف، آب نفوذ کند.
  • فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام برای زیباتر کردن نمای ساختمان‌ها نیز مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد.
  • برای جلوگیری از ورود گرد و خاک به داخل خانه‌ها می‌توان از فلاشینگ استفاده کرد.
  • با استفاده از فلاشینگ می‌توان سازه شیروانی را مخفی کرد.
  • فلاشینگ از گردش باد در سازه جلوگیری می‌کند؛ چون در صورت پیچیدن باد، ممکن است ورق‌های شیروانی کنده شوند.

همانطور که می‌بینید فلاشینگ و قرنیز علاوه بر ظاهر، برای بالا بردن دوام ساختمان نیز می‌توانند بسیار مفید واقع شوند.

نکات مهم در استفاده از فلاشینگ‌ها

در خصوص فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام مانند هر چیز دیگری نیاز است نکاتی رعایت شود تا در آینده خسارت مالی و جانی گریبان‌گیر افراد نشود. نکاتی را که هنگام نصب فلاشینگ و قرنیز باید رعایت کرد عبارت هستند از:

  • اگر بخواهید فلاشینگ را روی قسمتی از دیوار قرار دهید، حتما ابتدا سطح دیوار را با استفاده از سیمان محکم کرده و آن را صاف کنید.
  • حواستان باشد حتما سطح زیرین فلاشینگ کمی شیب داشته باشد؛ چون در غیر این صورت موجب جمع شدن آب و ورود آن به دیوار و یا ساندویچ پانل می‌شود.
  • برای اینکه مطمئن شوید محل تلاقی فلاشینگ درست و کامل فیکس شده، می‌توانید از چسب‌هایی مانند چسب آکواریوم استفاده کنید.
  • از آنجایی که فلسفه فلاشینگ محافظت از سازه و جلوگیری از ایجاد هزینه هنگفت برای تعمیر آن است، به هیچ عنوان گول تبلیغات ارزان قیمت را نخورید و سعی کنید با تحقیق در مورد مصالح و کارخانجات سازنده، تصمیم بگیرید.
  • اگر می‌خواهید از فلاشینگ برای جلوی پنجره استفاده کنید، دقت کنید که لبه فلاشینگ با دیوار 3 تا 5 سانتیمتر فاصله داشته باشد.

برای این کار حتما یک نصاب حرفه‌ای را استخدام کنید تا از اصولی پیش رفتن کار مطمئن باشید؛ زیرا این کار برای محافظت از ساختمان است و اگر کار درست انجام نشود، می‌تواند خسارت مالی زیادی را به فرد برساند.

کلام آخر

برای محافظت از نمای ساختمان و ساندویچ پانل‌ها، از فلاشینگ یا قرنیز بارون گیر پشت بام استفاده می‌شود تا از ورود رطوبت، آب و دیگر عوامل استهلاک به درزها و شکاف‌های ساختمان جلوگیری شود. استفاده از قرنیز و فلاشینگ نیازمند این است که فرد متخصص نصب آن را انجام دهد؛ چون اگر این کار اصولی انجام نشود، فلاشینگ کار خود را به درستی انجام نداده و ممکن است رطوبت و آب به قسمت های درونی ساختمان نفوذ کند و خرابی زیادی به بار بیاورد.

نمونه کارهای فلاشینگ

5/5 - (2 امتیاز)