اسپیلت دمپر و آشنایی با انواع و کاربرد آن

اسپیلت دمپر و کاربرد آن

یکی دیگر از ابزارهای انتقال هوا در میان کانال ها، اسپیلت دمپر است. این ابزار در میان کانال ها تعبیه می شود و در تمامی کانال ها و ساختمان ها از آن استفاده می کنند. این وسیله به شما کمک می کند تا جریان هوا را به سمت زوایه دلخواه حرکت دهید. کاربردها و انواع این دمپرها مختلف است و ما در این مقاله شما را با آن ها آشنا می کنیم.

اسپیلت دمپر

اسپیلت دمپر یا دمپر هوابر دارای ورقه های هلالی شکل است که می توانند جریان هوا را انتقال دهند. ان ها را در کانال های تهویه هوا قرار می دهند و با باز و بسته شدن شان، می توانند جریان هوا را در محیط کنترل کنند. از این دمپرها زمانی استفاده می شود که امکان تیک آف در کانال تهویه وجود ندارد و دمپر هوابر در این زمان به شما کمک می کند تا بتوانید در کانال انشعابات هوا بزنید. آن ها را در دسته دمپرهای خروجی قرار می دهند، چون می توانند مسیر خروج هوا را در کانال کنترل کنند.

کاربرد اسپیلت دمپر

زمانی که بخواهیم در یک کانال تهویه هوا، هوا را به دو مسیر جداگانه تقسیم کنیم، باید از دمپر هوابر استفاده شود. به عنوان مثال از آن ها در کانال تهویه هوای ساختمان های تجاری اداری، مسکونی، کارخانجات تولید صنایع، بیمارستان ها، مراکز آموزشی و هر فضای بزرگی که در آن از کانال تهویه قرار دارد استفاده می شود. آن ها با قرار گرفتن در زیر کانال اصلی، امکان انتقال هوای دلخواه در جهت مورد نظر را به ما می دهند.

عملکرد دمپر هوابر چگونه است؟

یک پره قوس دار در داخل این دمپر قرار دارد که زمانی که ما با دسته اهرم دمپر را باز می کنیم، پره قوس دار سد راه هوا قرار می گیرد. سپس هوا مجبور است تا به زاویه تنظیمی توسط دمپر حرکت کند. اهرمی که با آن سد راه هوا می شوید باید قوی باشد تا بتواند در برابر قدرت هوا مقاومت نماید. به هر میزان که پره ها باز شوند، میزان جریان هوا نیز بیشتر می شود.

عملکرد دمپر هوابر

قیمت دمپر هوابر

قیمت دمپر هوابر معمولاً براساس ابعادی است که انتخاب می کنید. ابعاد استاندارد این ابزارها 60 در 60 است اما شما می توانید آن ها را در اندازه های دلخواه، به تولید کنندگان اسپیلت دمپر سفارش دهید. بدنه این دمپرها از جنس فلز گالوانیزه 1 میلی متر است و ورقه های دوبل 0/08 میلیمتر نیز برای پره ها استفاده می شود.

انواع اسپیلت دمپر براساس عملکرد

اسپیلت های دمپر معمولاً در دو نوع کلی تولید می شوند. نوع اول مدل دستی آن ها هستند. آن ها با کمک دسته یا اهرمی که روی شفت قراردارد کار می کنند. مدل بعدی، اسپیلت های دمپر موتوری هستند. اسپیلت های دمپر موتوری دارای یک موتور الکتریکی می باشند و می توان آن ها را از راه دور از طریق یک سنسور کنترل کرد. استفاده از این دمپرها بسیار آسانتر از مدل دستی است که قاعدتاً قیمت بیشتری نیز دارند.

ویژگی های دمپر هوایی با کیفیت

  • آن ها می توانند انتقال هوا را در انشعاب دلخواه انجام دهند.
  • قابلیت تنظیم دستی دارند.
  • قابلیت تنظیم از راه دور دارند.
  • با مواد اولیه با کیفیت ساخته می شوند.
  • تحمل دمای بالا را دارند.
  • بسیار مقاوم هستند و تا سالها عمر دارند.

معایب دمپر هوابر چیست؟

هر چند که دمپر هوابر ابزارهای بسیار با کیفیت و مرغوبی هستند اما آن ها مشکلاتی نیز دارند. معایبی که شامل این دمپرها می شود این است که قیمت آن ها کمی بالا است. به خصوص مدل های موتوری و کنترل از راه دور آن ها که برقی نیز هستند. اما می توانید با یکبار هزینه کردن تا مدت ها از آن ها بهر گیری کنید. عیب بعدی این است که امکان دارد تا دمپر هوابر بر اثر ضربه یا فشار دچار نقص شوند. بنابراین بسیار مهم است که زمان خرید توجه کنید تا دمپر، از متریال مرغوب و با کیفیتی ساخته شده باشد.

انواع اسپیلت دمپر

  • دمپر هوابر
  • اسپیلت دمپر پره ایرفویلی
  • ترنینگ ون
  • دمپر هوابر پشت دریچه ای

اجزای اسپیلت های دمپر

زمان ساخت اسپیلت دمپر، از ورقه های با قطر 1/5 میلی متر و ارتفاع 3/5 سانتی متر استفاده می کنند. پره های این دمپر دارای ضخامت 80 هستند و دارای یک شفت سرتاسری در بالای آن است.

اجزاء اسپلیت های دمپر

این شفت در اسپیلت های موتوری به شکل چهارگوش و در اسپیلت های دستی به شکل گرد می باشد. در دمپرهای دستی، از یک اهرم نیز در آن استفاده شده است تا بتوان جریان هوا را کنترل کرد و تغییر داد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *