کانال هوا

در این متن به معرفی کانال های هوا و ویژگی ها و کاربرد آن ها خواهیم پرداخت.  اما پیش از هرچیز باید ببینیم کانال هوا چیست؟ داخل سیستم هایی از قبیل هواساز، پکیج یا داکت اسپلیت هوای خنکی وجود دارد که باید در فضا منتشر شود. انتقال این هوای خنک به محیط به وسیله کانال های هوا انجام می شود. این مهم ترین کاربرد کانال های هواست.

همچنین می توانید نمونه کارهای مجموعه سازه صنعت را مشاهده و برای کسب اطلاعات با ما در ارتباط باشید.

کاربردهای کانال هوا

در بخش قبل اشاره کردیم که مهم ترین کاربرد کانال هوا این است که هوای مطبوع تولید شده توسط دستگاه های تهویه و هواساز و… را به محیط مورد نظر انتقال دهد. البته کانال های هوا کاربردهای دیگری نیز دارند. به عنوان مثال، کانال های به خروج هوای کهنه، دود، اگزاست و دفع کردن زباله ها از محیط نیز کمک می کنند. این تعدد کاربردها باعث شده تا کانال های هوا بسیار پرکاربرد و پر فروش باشند.

تولید هوای مطبوع توسط تهویه ها بدون وجود یک کانال هوا که هوای تولید شده را به محیط انتقال دهد، عملا بی فایده است. به علاوه، عدم خروج دود و هوای کهنه می تواند مشکلاتی از قبیل اختلالات تنفسی و یا افت فشار ایجاد کند. این وظیفه یک کانال تسویه هواست که از این اتفاقات جلوگیری کند.

کانال هوا

پرکاربردترین نوع های کانال هوا

کانال های هوا کاربردهای متنوعی دارند و این موجب شده گستره استفاده از آن ها بسیار وسیع باشد. با توجه به این که کانال های هوا در مکان های متفاوت و برای کارهای متفاوتی استفاده می شوند؛ انواع مختلفی از کانال تسویه هوا تولید می شود که هر یک شکل متفاوتی دارد. دو تا از پرکاربردترین و معمول ترین انواع کانال های هوا عبارتند از کانال هوای اسپیرال یا گرد و کانال های هوای مربعی یا چهارگوش.

کانال اسپیرال (گرد)

این دسته از کانالهای هوا ظاهری به شکل دایره یا بیضی دارند. آمارها نشان می دهد که این نوع کانال های هوا پرفروش تر از کانال های هوای مربعی یا چهارگوش هستند. دلیل این پرطرفدار بودن این است که کانال های اسپیرال بازدهی بیشتری در مقایسه با کانال های هوای مربعی دارند. کانال های هوای گرد برای موارد مختلف و متنوعی استفاده می شوند. به عنوان مثال، در سوله های ورزشی یا در انواع کارخانه ها و کارگاه ها از این نوع کانال هوا استفاده می شود.

فایده های استفاده از کانال هوای گرد

کانال های هوای گرد حجم و وزن نسبتا کم و مناسبی دارند که آنها را برای حمل و نقل مناسب می کند. سرعت انتقال هوا در این کانال ها بالاست و افت فشار نسبتا کمی دارند. این نوع کانال ها را می توان به صورت پیش ساخته به محل مورد نظر انتقال داد. نصب این کانال های هوا آسان بوده و نیاز به بست و آویز کم تری دارد. به علاوه، موجب کاهش سر و صدا نیز می شود.

مشکلات استفاده از کانال تسویه هوای گرد

استفاده از کانال هوای گرد مشکلاتی هم دارد. پیش از هرچیز، قیمت این نوع کانال ها بالاست و ممکن است چندان به صرفه محسوب نشود. علاوه بر آن، سرعت ساخت این کانال ها پایین تر است و تعمیر آن ها در صورت وقوع مشکل، آسان نیست.

کانال مربعی (چهارگوش)

اولین کانال های هوای ساخته شده در دنیا از نوع مربعی بودند. این کانال های هوا ظاهری به صورت چهار گوش دارند و در دو نوع مختلف عرضه می شوند که نوع اول آن مدل انگلیسی یا فلنچی اسن و نوع دوم آن مدل امریکایی یا همان بندکشویی نام دارد.

فایده های استفاده از کانال چهارگوش

کانال های هوای چهار گوش نسبت به کانال های هوای گرد ارزان تر بوده و نیاز به تجهیزات گران قیمت ندارند. طراحی و ساخت این نوع کانال های هوا به راحتی و در کمترین زمان انجام می شود. به علاوه، این کانال ها به سرعت نصب می شوند و سرعت فعالیت بالا و مناسبی دارند.

مشکلات استفاده از کانال تسویه هوای چهارگوش

کانال هوای چهارگوش با وجود فوایدی که دارد، اما جای بسیار زیادی را اشغال می کند و برای مکانهای کوچک با فضای محدود مناسب نمی باشد. علاوه بر آن، وزن و حجم کانال های چهارگوش زیاد بوده و به آسانی قابل حمل و نقل نمی باشند. یکی از بزرگترین مشکلات این کانال ها این است که ممکن است هوای کهنه یا گرد و غبار در آنها انباشته شود و در هنگام فعالیت خود صدای بلندی تولید کنند.

جنس های کانال هوا

کانال های هوا از جنس های مختلف و متنوعی تولید می شوند. این کانال ها ممکن است از جنس گالوانیزه، فلکسیبل، پارچه، پیش عایق، پلاستیک و… تولید شوند. بر اساس جنس و ماده سازنده، ویژگی های هریک از این کانال های هوا کمی با انواع دیگر تفاوت دارد. از دیگر انواع کانال تسویه هوا که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد می توان به کانال سیمانی و کانال جوشی اشاره کرد.

ویژگی جنس های مختلف کانال هوا

به عنوان مثال، کانال هوای پلاستیکی بسیار سبک بوده و ضد باکتری و قارچ و حمل و نقل آن راحت می باشد. کانال پارچه ای قابل شستشو و سبک بوده و سر و صدای کمتری در مقایسه با فلزات دارد و هزینه لازم برای آن کم است. به علاوه، ضد حریق بوده و نیازی هم به وجود سقف کاذب ندارند. این کانال های فضای خیلی کمتری را اشغال می کنند و نیازی به قالب فلزی ندارند.

کانال های هوای فلکسیبل نیاز به بند و آویز زیادی ندارند؛ سبک و منعطف بوده  و برای استفاده در اسپلیت ها کاملا مناسب هستند. این نوع کانال های هوا از زنگ زدگی مصون بوده و مناسب برای استفاده در آّ و هوای مرطوب و شرجی می باشند. آن ها در برابر تغییرات ناگهانی هوای درون کانال نیز مقاوم می باشند.

کانال های پیش عایق سرعت اجرای بالا و قیمت مناسبی دارند و قابل تغییر شکل می باشند و ضد پوسیدگی هستند. کانالهای گالوانیزه نیز با وجود عمر مفید بالایی که دارند سنگین هستند و قیمت بالا و سرعت اجرای پایینی دارند. طراحی این نوع از کانال های هوا نسبتا مشکل است.

پرسش و پاسخ متداول

مهم ترین کاربرد کانال هوا این است که هوای مطبوع تولید شده توسط دستگاه های تهویه و هواساز و… را به محیط مورد نظر انتقال دهد.

سازه صنعت افتخار دارد 4 نوع کانال هوا در مدل های گالوانیزه ، پیش عایق ، اسپیرال و فلکسیبل را در مجموعه خود طراحی ، ساخته و در محل نصب کند.

اصلا نگران نصب کانال های خود نباشید چرا که تکنسین های مجموعه سازه صنعت در صورت درخواست مشتری آماده نصب انواع کانال تسویه هوا میباشند.

کانال اسپیرال

کانال اسپیرال که تحت عنوان کانال هوای گرد نیز شناخته می شود. کانال های هوا...

Rate this page